top of page

SERVEIS PER A ENTITATS PÚBLIQUES, PRIVADES I CENTRES EDUCATIUS

A l'AVAN també oferim activitats de sensibilització, formació i prevenció de malalties neurològiques a organitzacions, entitats i particulars.

Centres educatius

  • Xerrades "Joves Extraordinaris": adreçades a alumnes de secundària on hi participen persones afectades per alguna malaltia neurològica. Parlem sense tabús i creem vincles amb els instituts de la comarca.

  • Xerrades "AVAN": adreçades a alumnes de primària i secundària on de manera dinàmica i participativa s'explica la tasca de l'AVAN i s'aprofundeix en les malalties neurològiques i la discapacitat que poden provocar. 

  • Gimcana de les neurones: dinàmiques i activitats dirigides a les escoles de primària per tal de tractar temes com la diversitat, la inclusió, el respecte i la col·laboració entre els més petits.

Entitats públiques, empreses privades i particulars

  • Cicles de cultura neurològica: conferències presencials o en streaming on els professionals de l’AVAN o ponents experts en el camp de la neurologia presenten diversos temes d’interès relacionats amb les malalties neurològiques i el cervell.

  • Tertúlies de cultura neurològica: xerrades de caire informal on el personal tècnic de l'AVAN conversa amb una persona afectada per una malaltia neurològica o amb els seus familiars cuidadors. Es tracta de converses emotives on es parla de la vida de les persones afectades des del moment del diagnòstic fins a l'actualitat.

  • Neurogym: programa que s’ofereix a persones sanes que volen millorar el seu rendiment cognitiu. En aquest cas l’equip de l'AVAN es desplaça a la seu de l’entitat o empresa i hi desenvolupa les sessions acordades.

  • Curs de formació per a persones cuidadores no professionals: formació per a les persones que s’encarreguen de la cura de persones afectades per alguna malaltia d’orígen neurològic. És un curs gratuït, molt útil per a famílies que han rebut recentment el diagnòstic i necessiten el suport de professionals per adaptar la seva vida a la nova situació.

  • Grups de suport emocional per a persones cuidadores no professionals: es tracta d'un espai  d'acompanyament i suport psicològic i emocional per compartir les vivències i emocions associades a la cura, amb l'objectiu d'oferir suport a les persones cuidadores.  

  • Taller d’estimulació cognitiva per a persones que han patit càncer de mama: es treballen les seqüeles cognitives causades pels tractaments farmacològics.

Per a més informació sobre tots aquests serveis: actes@avan.cat 

bottom of page