Segueix-nos a les xarxes socials

FacebookTwitterYouTube 

Botó Instagram web

 

 

 

-A Catalunya es calcula que hi ha 20.000 casos

-AVAN organitza una Passejada i Cursa solidària per a persones afectades i amics i corredors que vulguin donar-los suport

-La rehabilitació amb teràpies complementàries ajuden a aconseguir un major grau d’autonomia i un alentiment en l’avenç de la malaltia

 

En el marc del Dia Mundial del Parkinson, AVAN organitza una Passejada i Cursa solidària on els participants seran les pròpies persones afectades per aquesta malaltia, els seus familiars, amics de l’entitat i corredors que vulguin donar suport a aquestes persones.

La cita serà a Terrassa, el diumenge dia 17 d’abril a les 10 del matí a la Plaça de la Cultura. Les inscripcions es poden fer a les seus d’AVAN Terrassa i Sabadell. Hi haurà detall per a tothom, sorteig de regals per als participants i el donatiu de la inscripció és de 3€.

 

Què és el Parkinson?

La Malaltia de Parkinson és una malaltia neurodegenerativa, és a dir, crònica i progressiva. Afecta el sistema nerviós central, concretament a les estructures del cervell encarregades del control i de la coordinació del moviment, així com del manteniment del to muscular i de la postura.


L’inici de la malaltia sol manifestar-se, tot i que no en tots els casos, amb rigidesa muscular, cansament, arrossegament de peus, dificultats a l’escriure o un quadre depressiu.

Els principals símptomes són: tremolors, rigidesa muscular, lentitud o dificultats per iniciar el moviment i trastorns de l’equilibri. També es poden tenir problemes de parla i de la veu. Aquests símptomes no són permanents, apareixen i desapareixen, el que provoca en la persona afectada un sentiment de gran dependència i indefensió. Només el 70% de les persones afectades per Parkinson tremolen, caracteritzant-se per ser un símptoma de repòs.

 

AVAN ofereix diferents teràpies i serveis per a les persones afectades.