Segueix-nos a les xarxes socials

FacebookTwitterYouTube 

Botó Instagram web

 

 

 

 

A les persones afectades d’Alzheimer recomanem socialitzar-se, llegir, treballar la memòria i mantenir l’autonomia personal el màxim de temps possible

 

  • L’AVAN ofereix un conjunt de serveis i programes específics de rehabilitació i estimulació per a qui conviu amb aquest tipus de demència i suport psicològic i formació per als seus cuidadors

Setembre 2014. El diumenge 21 es celebra el dia mundial de l’Alzheimer, un tipus de demència que degut a l’augment d’esperança de vida i a la falta de solucions per aquesta i altres demències pot general greus problemes de sostenibilitat tant social com sanitària.

 

A l’Estat espanyol hi ha unes 700.000 persones que conviuen amb algun tipus de demència, un 60% d’aquests casos corresponen a Alzheimer, a Catalunya es parla de 112.000 casos d’aquesta malaltia; un 80% d’aquests afectats viuen al seu domicili amb algun familiar que els fa de cuidador.

 

 

L’Alzheimer té encara un origen i causes desconegudes, es diagnostica tard, és impossible de preveure i no existeix medicació que el retardi o freni el seu decurs.

La progressiva discapacitat de les persones amb demència i la dedicació que requereixen per part dels seus cuidadors, fan que aquestes malalties neurològiques es posicionin com una de les principals causes de dependència a la nostra societat.

 

AVAN organitza diferents actes per commemorar aquest dia:

 

TERRASSA dia 19 al matí hi haurà una Taula informativa a la Plaça Dr. Robert de Terrassa (davant Mútua), on hi haurà informació de la malaltia i dels recursos que l'entitat ofereix tant per les persones afectades com pels seus familiars i/o cuidadors.

SABADELL dia 21 organitzem una Passejada en carro solidària al Parc Catalunya de Sabadell, a partir de les 10.30 del matí fins les 13.30h (davant l’observatori) i taula informativa. Activitat per a tota al família.

RUBÍ dia 23 conjuntament amb l'Ajuntament de Rubí, hi haurà una xerrada a càrrec de la Sílvia Ramos, Neuropsicòloga de l'AVAN i Antoni Carrere, afectat i usuari de l'AVAN. Sota el títol "Què és l'Alzheimer? Respostes i vivències", la xerrada es farà a l'Auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí a les 18:30h. Acte gratuït i obert a tothom.