Segueix-nos a les xarxes socials

FacebookTwitterYouTube 

Botó Instagram web

 

 

 

  • A Sabadell o Terrassa es calcula que hi ha unes 1.200 persones afectades de Parkinson per ciutat.
  • AVAN ofereix atenció integral a persones amb Parkinson i altres malalties neurològiques des de fa 24 anys.
  • La rehabilitació amb teràpies complementàries ajuden a aconseguir un major grau d’autonomia i un alentiment en l’avenç de la malaltia

Abril 2017. La Malaltia de Parkinson és una malaltia crònica i progressiva i és la segona malaltia neurodegenerativa més freqüent, amb una prevalença mitjana de 682 persones per cada 100.000 habitants. Ve donada per la degeneració d’un tipus de neurones del cervell encarregades de fabricar una substància anomenada dopamina responsable de transmetre la informació que fa possible el correcte control i coordinació dels moviments.

La malaltia del Parkinson s’engloba dins de les malalties que provoquen trastorns del moviment. 

Els principals símptomes són: tremolors en repòs, rigidesa muscular, lentitud o dificultats per iniciar el moviment i trastorns de l’equilibri. També hi ha qui té símptomes secundaris relacionats amb la parla, la concentració i l’estat d’ànim. Aquests símptomes no són permanents, apareixen i desapareixen, el que provoca en la persona afectada un sentiment de dependència i indefensió. Cal remarcar que només el 70% de les persones afectades per Parkinson tremolen, caracteritzant-se per ser un símptoma de repòs.

Existeix tractament farmacològic però també no farmacològic que té com a objectiu mantenir un òptim estat general de la persona i proporcionar estratègies per fer front als problemes quotidians. Hi poden intervenir diferents disciplines com la fisioteràpia, la logopèdia, la teràpia ocupacional, la psicologia i la Neuropsicologia.

És molt important que la persona es mantingui activa i pugui realitzar activitats satisfactòries en el seu dia a dia.

AVAN ofereix diferents teràpies i programes de lleure per a les persones afectades per la malaltia de Parkinson. Més informació www.avan.cat 93 7156485.