Segueix-nos a les xarxes socials

FacebookTwitterYouTube 

Botó Instagram web

 

 

 

Són moltes les idees i activitats que estan sorgint aquests dies en favor de la Marató de TV3 que enguany està dedicada a l´Ictus i les lesions medul·lars i cerebrals. L’AVAN, com a centre referent al Vallès en atenció a persones que han sofert algun tipus d’afectació d’origen neurològic, entre elles l’Ictus, vol sumar-se a La Marató amb una idea que uneix la informació, la sensibilització i el plaer de menjar.

 

En col·laboració amb el restaurant Contrast, de Sabadell, s´ha pensat a organitzar un sopar degustació per aprendre sobre l’ictus a través del menjar. Gràcies a aquest sopar creatiu es pretén sensibilitzar i alhora ensenyar les conseqüències d’un ictus.

 

La iniciativa, que rep el nom de CUINEM PER L’ICTUS, comptarà amb la presència d’un tècnic d’AVAN i la d’una persona que ha patit un ictus per tal que expliquin què és l’Ictus i les seves experiències.

Jordi Gabaldà, cuiner del Contrast, presentarà 8 platets diferents on la creativitat serà la responsable d’explicar conseqüències i seqüeles comuns de l’ictus.

 

Algunes d’aquestes conseqüències són l’hemiplegia (quan al meitat lateral del cos està paralitzada), l’hemianòpsia (quan hi ha falta de visió o ceguera que afecta la meitat del camp visual), l’afàsia (un trastorn del llenguatge on es perd la capacitat de produir o entendre el llenguatge), la disfàgia (dificultats que es presenten en la deglució o acció d’empassar), problemes d’atenció, dolor, apatia (o falta de motivació, emoció o entusiasme).

 

“CUINEM per l’ICTUS” tindrà lloc el dimarts 13 de desembre a les 21h

Restaurant Contrast: c/ Pare Sallarès, 19 08201 Sabadell. Telèfon 937251733

El preu del sopar és de 28€, dels quals una part important anirà adreçada a La Marató.

Les reserves es poden fer ja trucant al Restaurant contrast (telèfon 93 7251733).

Aforament màxim 40 persones.

 

Què és l’ictus?

Recordem que l’Ictus és una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals causades per un accident vascular. A Catalunya, és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes. Cada any hi ha 13.000 casos, 1.300 dels quals en pacients més joves de 55 anys. Tot i sobreviure a l’ictus, un 45% de les persones afectades tindrà una discapacitat  (motora, sensitiva, cognitiva, de la parla i de la comprensió) que afectarà greument en la seva qualitat de vida.

Segons els experts, l’ictus es convertirà en l’epidèmia del futur, ja que en tindran una de cada sis persones.

 

AVAN ofereix diferent serveis i teràpies per aquelles persones que han patit un Ictus.