Segueix-nos a les xarxes socials

FacebookTwitterYouTube 

Botó Instagram web

 

 

 

En patologies neurològiques cròniques, com poden ser la Malaltia de Parkinson o l’Esclerosi Múltiple, o en altres patologies adquirides a causa d’un dany cerebral, com pot ser un ictus, un tumor cerebral o un traumatisme craneoencefàlic, és important seguir un programa de rehabilitació de manteniment.

L’objectiu general d’aquesta rehabilitació és millorar la qualitat de vida de les persones a les que va adreçada.

Des de la disciplina de fisioteràpia, es treballa la força muscular, l’espasticitat, la mobilitat articular, la fatiga i la capacitat ventilatòria, l’equilibri, la postura, la marxa o la deambulació. Tot això es pot treballar a nivell individual o en grup.

En les primeres fases de la malaltia o durant els primers mesos després del dany cerebral, és necessari un treball més intensiu i individual, però passat un cert període, la teràpia grupal pot ser més amena.

La rehabilitació en grup té tots els beneficis de la teràpia individual, però a més s’hi afegeixen d’altres que poden ser també importantíssims, com la socialització, la millora de les habilitats socials, la millora de l’estat d’ànim o el simple fet de compartir experiències amb altres persones en situacions similars, que ens permet veure la pròpia patologia des d’altres punts de vista.

A la Fundació AVAN tenim programes específics de rehabilitació de manteniment (ESPAI), en els quals es fa una intervenció global i adequada a les necessitats de cada persona des de tres disciplines diferents: logopèdia, teràpia ocupacional i fisioteràpia.